Ramp-it.net

Welcome, Guest

Sprint Booster
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Sprint Booster

Re: Sprint Booster 23 Jan 2013 14:29 #2114

  • mkhayat
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 64
  • Karma: 0
zek wrote:
haaaaaaaaaaa....
yg tu sumer.. mmg blom tukor
tukor tu semua kalu... boleh buat don payment keter baru agaknyer tu huhuhu..


tukor yang baru tak sama macam mek Nab bang.

Re: Sprint Booster 24 Jan 2013 00:27 #2116

  • zek
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 103
  • Karma: 0
erm.. entah la..
nanti la tunggu jumpa bro MyZ.

esok nak pi hantar service dulu.

Re: Sprint Booster 18 Feb 2014 18:26 #2293

  • zek
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 103
  • Karma: 0
just to share,

saya punyer sprint booster sudah cabut. huhuh... terasa kelembapannyer..

kenapa cabut:
lampu spanar menyala. tapi kadang2 padam. tapi power ok. tak ada pulak rasa berat.

bila diagnose guna TECH2 - low input to throttle body.
bob bukak throtle body, cuci (mmg kotor sebab tak pernah cuci), pasang balik. diagnose balik dgn TECH2, still ada lagi error. tuka throttle body lain, still ada lagi. so bukan throttle body problem. buntu...

saya tanya bob, signal tu dari mana, dia kata biasanya dari accelerator. saya kata ada kemungkinan sprint booster?
so, cabut jer sprint booster - rupernyer.. satu pin paling kanan (or paling kiri) dah tercabut - bukan patah. mungkin solder tak kuat.

cuba sambung tanpa sprint booster, ok, semua masalah settle. dah minta abe nik tolong solderkan balik pin yg tercabut tu. so dah ok dah.

tapi tak pasang balik. saja nak rasa tanpa sprint booster. terasa betol bezanya, especially bila naik bukit dan nak memotong. guna S mode pun tak sama dgn sprint booster...


ermm.. ada sapa berminat sprint booster den yg lama ni? macam nak order yg baru - yg ada suis on/off tu.. hehehe

Re: Sprint Booster 19 Feb 2014 12:07 #2294

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
emmmmm masalah tu...aku punya so far ok aje...SB aku intact aje kat throttle accelerator tu.... selalu juga buka pasang bila ada org nak test.... kalau dia patah tu kemungkinan pernah buka dan pasang secara forcing dia masuk ke dalam.... dah bertahun SB aku...so far never give me problem...ada ramai yg tanya SB ni aku dah tak bawa masuk sebab ada yg bawa masuk so malas nak compete.....sebab dulu ramai yg komen tak elok la nanti rosak laa...at last yg komen tu yg bawa masuk hahahahaha....

Re: Sprint Booster 19 Feb 2014 12:36 #2295

  • zek
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 103
  • Karma: 0
tu ler.. mcm mana pin tu boleh tercabut/patah pun tatau. sbb aku tak pnh bukak - sbb tatau pun kat mana letak duduknyer. hari tu kat ecotech barula tau rupernyer dok kat atas accelerator.. takkan kena kaki kot? hehehe

kat ecotech SB yg ada suis RM1400 tapi kena order...

Re: Sprint Booster 19 Feb 2014 12:43 #2296

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
wow....RM1400 tu........ aku dapat harga sama harga lama RM1200 ..... but sorry I won't order anymore.......

Re: Sprint Booster 25 Jun 2021 16:24 #2468

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
ada tak lagi jual benda ni? yang 2nd ke?
hari tu ada offer ke newbie pasal benda ini...
semua tak mahu... sebab tak tahu fungsi...
tapi selepas try sekali...terus suruh cari....hehehe

Re: Sprint Booster 22 Jul 2021 20:41 #2469

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
Lama tak reply dalam ni....

Ada juga seller lain jual tapi tak pasti la Farid... Ada satu brand lagi yang lebih kurang fixture Sprint Booster . Apa nama lupa lak....
Last Edit: 22 Jul 2021 20:42 by MyZafira.

Re: Sprint Booster 22 Jul 2021 23:04 #2472

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
ooo kalau ada info2 la...
mula aku ada lah satu... owner2 nabira baru aku offer... diaorang tak mahu... sebab tak tahu fungsi... last yang beli tu kawan baik... last2 dia try drive kereta yang ada SB tu... baru depa tauuuuuu...hahaha
tu yang suruh aku cari2 juga tu... aku kata xde dah....

Re: Sprint Booster 23 Jul 2021 09:43 #2476

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
hehehehehe penangan Sprint Booster..... ada kita roger roger in sha Allah
Last Edit: 23 Jul 2021 09:43 by MyZafira.
  • Page:
  • 1
  • 2
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.52 seconds