Ramp-it.net

Welcome, Guest

Guineapig yang cute
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Guineapig yang cute

Guineapig yang cute 01 Mar 2011 11:09 #248

  • chidori
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 9
  • Karma: 0


Nama: Pika
Umor: 5 bulan
Spesis: abyssinian

Saya beli masa umor dia 2 minggu. Sesapa yang ada bela mari ler kongsi tip2 bela guinea pig ni..

Re: Guineapig yang cute 01 Mar 2011 11:20 #250

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
chidori...you boleh start by giving tips ler macam mana nak jaga susah ke nak jaga bulu dia mcm bulu kucing ke ...

Re: Guineapig yang cute 01 Mar 2011 11:37 #253

  • chidori
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 9
  • Karma: 0
saya pun tak berapa arif sgt sebenarnyer bab2 penjagaan ni..maklumlah baru bela..
Tapi apa yg saya tau guineapig nih tak macam hamster. Hamster tak suka diganggu dan suka gigit tapi guineapig dambakan perhatian dan so far tak pernah gigit pun hehe..
Bulu dia mmg macam kucing.. kena slalu sikat kasi kemas..

Makanan harian pelet jer tapi bila nak main kasi makan celery atau batang saderi macam dalam citer wonder pet tu..
Setakat nih baru ajar dia pusing2 dan berdiri jer.. mmg best..
  • Page:
  • 1
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.37 seconds