Ramp-it.net

Welcome, Guest

Takziah Alangbuana Accident.
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Takziah Alangbuana Accident.

Takziah Alangbuana Accident. 02 Apr 2012 20:31 #1656

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
just dapat berita... alangbuana accident... dan keadaan dia hanya cedera ringan..tapi frontera dia cedera parah gak...
takziah....dan banyak bersabar

The following user(s) said Thank You: MyZafira

Re: Takziah Alangbuana Accident. 02 Apr 2012 21:05 #1657

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
Thanks farid for the info... alhamdulillah alangbuana selamat walaupun frontera dia total loss.... semoga tabah dengan musibah ini apa yg penting selamat ..frontera tu boleh diganti dengan yg lebih baru..... dasat tu turned turtle frontera dia ..... anyway Syukur alhamdulillah ...... dan jangan lupa pasang tali pinggang keledar semuanya.....

Re: Takziah Alangbuana Accident. 02 Apr 2012 22:18 #1658

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
total loss?? walaooo... hilang dah satu cerita pengembaraan frontera dalam thread tu....
sayang plak kalau mcm tu.... bukan senang nak cari pengganti tu....
Last Edit: 02 Apr 2012 22:18 by dirafum.

Re: Takziah Alangbuana Accident. 02 Apr 2012 22:27 #1659

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
what to do...mungkin thread tu akan jadi kenangan terindah buat alangbuana..... mungkin pengembaraan yg baru lak.... mana tau....

Re: Takziah Alangbuana Accident. 03 Apr 2012 09:22 #1661

  • Casper
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Karma: 0
takziah buat bro alangbuana, moga tabah hadapi dugaan ni..

nmpaknya payah nk mencari pengganti frontera tu kot. Tp xpe, nabira gold 2.2 tu akan tetap meneruskan legasi mu..

Re: Takziah Alangbuana Accident. 04 Apr 2012 02:37 #1663

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
aduhai ....takpe yang penting bro alangbuana selamat ...alhamdulilah
langar ape nie bro sampai terbalik nie ??

Re: Takziah Alangbuana Accident. 04 Apr 2012 15:03 #1666

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
hari ni dapat berita plak...
Rzafira aka yeos... di langgar oleh sebuah motosikal yang di tunggang oleh seorang perempuan, dan kereta rzafira... sebelah driver depan, kemek...
gambar belum dapat lagi...hehehe


pasal kereta alangbuana tu....seperti yang di cerita kan..memang kereta dia terbalik 2, 3 kali juga..... tapi alhamdulillah.... dia selamat dan cuma cedera ringan...
The following user(s) said Thank You: MyZafira

Re: Takziah Alangbuana Accident. 04 Apr 2012 15:11 #1667

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
emmm Rzafira lak..... tak pe ada hikmah tu ... boleh tukar set depan baru.... heheheheh so rider pompuan tu ok?Rzafira tak yah tanya le dia dlm kereta heheheheh jgn marah Rzafira..... alangbuana nasib baik dia sorang masa drive tu..... dan memakai tali pinggang keledar.... dia akui dia pecut lepas tol yg free tu ....alah suruh dia update le dlm ni kang cerita tak sama lak... anyway to Rzafira tu mesti ada niat nak bikin baru tu ......
The following user(s) said Thank You: mhfirdaus

Re: Takziah Alangbuana Accident. 05 Apr 2012 11:20 #1671

  • alangbuana
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 35
  • Karma: 0
Takziah tu Rzafira Yeos.
Malam Rabu aritu dia call ucap takziah, tup2 hari rabu dia pulak ditimpa musibah. Well frens, malang tak berbau...xtra cful bila memandu & make sure fasten your seatbelt...amat perlu.

Thx oso to Farid kerna mwar2kan kat sini - hilangnya satu permata Opzon yg rare, fronty ku . Thx gak to Myzafira for the call that night, and oso to all frens here yg mendoakan kesejahteraan n kt2 semangat .

Alhamdulillah kondisi cedera minimum, really lucky coz seatbealt fronty tu still functioning well, gripped me tight wlpn fronty tu tergolek. Jasa terakhir fronty...body sasanya protected me till it's life ended tragically.

Nanti kwn bg sketch camana it's happened ya. Thx all.
Last Edit: 05 Apr 2012 11:25 by alangbuana.
The following user(s) said Thank You: mhfirdaus

Re: Takziah Alangbuana Accident. 05 Apr 2012 11:25 #1672

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
cannot imagine your feeling when the car goes upside down...... .... perghhh ....

Re: Takziah Alangbuana Accident. 05 Apr 2012 11:32 #1673

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
dah jadi kenangan tu...
xpe lah alangbuana.... kereta tu boleh cari lagi kalau berminat....
yang penting nyawa...ingatkan orang tersayang....
apa2 pun... takziah kat ko lagi,
satu pesanan berguna... aku tak lupa seatbelt...

Re: Takziah Alangbuana Accident. 07 Apr 2012 22:19 #1683

  • tricycle
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 71
  • Karma: 0
tumpang sedih kepada alangbuana, tapi yang paling penting
adalah tiada kecederaan yang serious...

Re: Takziah Alangbuana Accident dan dirompak 16 Apr 2012 12:07 #1692

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
Takziah buat alangbuana... satu lagi musibah menimpa....
OFFICE ALANGBUANA DI BTHO TELAH DI ROMPAK DENGAN BERSENJATAKAN PARANG....
tapi tiada kemalangan jiwa berlaku...
semoga kejadian ini menjadi peringatan kepada kita...


banyak sungguh kes kes rompakan sekarang... malaysia mcm jd negara tak selamat dah...
Last Edit: 16 Apr 2012 12:35 by dirafum.

Re: Takziah Alangbuana Accident. 16 Apr 2012 12:36 #1693

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
aduhhh..takziah alangbuana...lepas satu satu musibah....emm tentu ada kelebihan tu.... dah kena samun cam tu dengan parang lagi..... memang banyak kes modus operandi begini..... kena berhati-hati selalu .... tak kira dimana saja sekarang ni.... jiran dan org sekeliling kena peka dengan keadaan sekeliling.... semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah s.w.t. dari segala kejahatan dan hasad dengki manusia..... Amin....

Re: Takziah Alangbuana Accident. 18 Apr 2012 12:13 #1696

  • alangbuana
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 35
  • Karma: 0
Opps, tak sangka lak ada gak update psl kes ni kat sini. Anyway, Thx Farid for acknowledging frens here...at least for precaution measures...

Alhamdulillah all selamat & only suffer minor lost. Yg penting staf kembali bersemangat skrg ni...meneruskan perjuangan

Abt the case, it's actually 2nd time dah iT911Shoppe kena samun, both dgn parang. Both Kes berlaku bila restoran sebelah tutup & persekitaran agak lengang. Kes terbaru ritu, staf baru aje bukak Shoppe dan penyamun tersebut menyamar sbg pelanggan. Drp cerita staf (ada 4 pekerja masa tu, 2 laki2 2 pompuan) mmg penyangak tu kewl aje, sorang masuk sorang tunggu dlm Waja Gold. 1st dia kluarkan parang & mintak duit kat counter (lucky ada duit rolling aje) & kemdian ke svc section bila ternampak 3 laptop kat situ. Mmg tergamam smua pekerja, kebetulan pulak ada org alihkan senjata dlmn (besi panjang) so staf laki2 tkleh bertindak. Best to do...bg aje apa dia nak.

Thx again to all frens for the concern ya. Be Cful at anytime..coz byk gak kes samun & ragut skrg ni, smua kes agak daring2. Cisss! Gerammm x habis lagi ni...both case kat Shoppe pokcik xde kat dlm kedai
  • Page:
  • 1
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.57 seconds