Ramp-it.net

Welcome, Guest

Hat Yai Floating Market
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Hat Yai Floating Market

Hat Yai Floating Market 03 Aug 2011 15:41 #883

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
Also in Hat Yai..floating market Klonghae..... foods foods ... Thailand foods... If you dare ti try the Thailand dish not tomyam laaaa.. most of the food serve by Muslim... they sell it on the boat... they using the pottery bowl and the price including the pottery .... ok laaa not so expensive .... the area so huge... but come early if u late the crowd already bigger....




Another area before the floating market.... food Thailand goods what else.....


manisan......


emmmmm ....


deal or not deal? hehehehehehe


view from the other side....


so many design.....can bring home...as souvenir ... selling ice cream....


drinks.... dalam buluh ade dalam doraemon ader....


soup ... soup ayam ....

By the way, ada beran 1 day event to Hat Yai hahahahahahah.. I did it for this trip..... 7am from KD and reach back KD at midnight......

Re: Hat Yai Floating Market 03 Aug 2011 18:14 #887

  • zek
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 103
  • Karma: 0
perghh.. mcm naik superbike pegi siam balik hari hehehe.. respect!

Re: Hat Yai Floating Market 03 Aug 2011 18:53 #889

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
ermmm aku pernah pi sekali jer hari tu..... kebetulan masa tu hujan.... bercadang nak ambil air kelapa free yang di bagi...tp malangnya untuk local sahaja... pelancong xbley..walaupun aku cakap thailand...heheheh
dan kat situ yang kurang enak sikit ialah sungai tu mcm tak mengalir... mcm air bertakung jer.... walaupun kebanyakan orang Islam yang jual..tapi aku tak berapa berani lagi nak makan...hehehe

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 00:25 #900

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
dirafum wrote:
ermmm aku pernah pi sekali jer hari tu..... kebetulan masa tu hujan.... bercadang nak ambil air kelapa free yang di bagi...tp malangnya untuk local sahaja... pelancong xbley..walaupun aku cakap thailand...heheheh
dan kat situ yang kurang enak sikit ialah sungai tu mcm tak mengalir... mcm air bertakung jer.... walaupun kebanyakan orang Islam yang jual..tapi aku tak berapa berani lagi nak makan...hehehe


memang sungai tu airnya tak macam bergerak...tapi tak berbau.... emmm kena le berani ..kan selalu gi oversea kena le cuba makanan dia org ..make sure halal.......

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 00:28 #903

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
heheheheh hanya bro MyZafira je yang mampu buat camtu sbb keter dia banyak toyol power hehehehehe

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 00:30 #904

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
zek wrote:
perghh.. mcm naik superbike pegi siam balik hari hehehe.. respect!





mhfirdaus wrote:
heheheheh hanya bro MyZafira je yang mampu buat camtu sbb keter dia banyak toyol power hehehehehe

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 00:32 #905

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
masa pergi tu bawak vectra lerr... vectra mana ada toyol... standard mended .... yang penting happy driving .... letih memang letih.... but just enjoy the driviing..... balik dinner dulu kat Danok..... perghhh ada sapa mau pergi ?
Last Edit: 04 Aug 2011 00:32 by MyZafira.

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 00:39 #909

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
insyaallah ada rezeki kita pegi ramai2 konvoi baru best

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 13:18 #919

  • dirafum
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 100
  • Karma: 0
mhfirdaus wrote:
insyaallah ada rezeki kita pegi ramai2 konvoi baru best


kalau kena tarikh dan waktu...... boleh lah....hehehe
sebab disember ni maybe aku turun hatyai....
Last Edit: 04 Aug 2011 13:18 by dirafum.

Re: Hat Yai Floating Market 04 Aug 2011 16:24 #921

  • tricycle
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 71
  • Karma: 0
Day trip something to think about.....
OKay bro kalau hari/bulan cantek I Follow....
  • Page:
  • 1
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.54 seconds