Ramp-it.net

Welcome, Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: ODO Meter

ODO Meter 12 Jun 2011 00:05 #676

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
Askum Bro MyZafira saya nak tanya skit LINE Merah kat odo meter tuh di antara 40KM ngan 60KM pada meter tuh ...apekah maksud LINE MERAH tuh yek

Re: ODO Meter 12 Jun 2011 00:32 #678

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4

walaikumsalam mhfirdaus..... good question let me check and get the details.....
Last Edit: 12 Jun 2011 00:33 by MyZafira.
The following user(s) said Thank You: mhfirdaus

Re: ODO Meter 12 Jun 2011 01:07 #679

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
bereh bro

Re: ODO Meter 15 Jun 2011 20:07 #687

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
Camne bro dah dapat ke ape jawapannya berkenaan line merah kat odo meter tuh ......heheheheh asal pandang je tertanya-tanya plak hehehehheh
Last Edit: 15 Jun 2011 20:08 by mhfirdaus.

Re: ODO Meter 15 Jun 2011 23:01 #690

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
dapat but not really from the reliable sources ..... need to ask Opel Europe ni....btw some say it is the marker when you accelerate in gear 1....that's the maximum for gear 1 and need to change to gear 2 after the indicator..... emmmm still I not very convince .... sabar..... something need to get the exact people to answer and the right fact.....

Re: ODO Meter 18 Jun 2011 22:58 #709

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
bereh nanti dah dapat info yang sahih bro war-war kan lah kat forum nie heheheheh:P

Re: ODO Meter 22 Jun 2011 11:44 #710

  • mkhayat
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 64
  • Karma: 0
I think bro myzafira's answer is correct. But thats more for manual transmission... May be since the car will not be fitted with different ODO meter for different transmission the mark remains there...ye betul ke ni jawapan saya.

Re: ODO Meter 23 Jun 2011 01:52 #712

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
boleh jadi kot ape yang bro mkhayat kata tu betul mmmm takpe lah mungkin nanti ada jawapan yang lagi sahih dan akan terjawap nanti heheheh thanks for the info

Re: ODO Meter 09 Dec 2011 04:20 #1397

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
bro MyZafira belum jumpa ke maksud line merah tersebut hehehhehe

Re: ODO Meter 09 Dec 2011 18:05 #1398

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
mungkin jawapan yg sebelum ini tu ada kesahihannya atau tidak ..... rasanya lebih kurang ler tu.... for manual transmission change gear...... might be .....

Re: ODO Meter 10 Dec 2011 12:34 #1399

  • zek
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 103
  • Karma: 0
mencelah sket.. untuk tukar gear, biasanya marker dia kat RPM, tak letak kat speedometer.
ermm.. economy drive kot.. tp slow sgt la plak utk economy drive huhuhu...

Re: ODO Meter 10 Dec 2011 15:15 #1400

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
hahahhah jawapan masih tergantung ....ape lah benda line merah tuh

Re: ODO Meter 02 Feb 2012 08:45 #1609

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
another info regarding the red line.... some say it is the minimum speed limit for most country especially in europe.... 50km/h the speed limit to certain area or roads...... sound make sense also....

Re: ODO Meter 03 Feb 2012 02:06 #1611

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
mmmmm macam masuk akal tuh hehehehhe

Re: ODO Meter 14 Aug 2014 00:29 #2324

  • mhfirdaus
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 308
  • Karma: 0
setelah sekian lama mencari jawapan line merah tu apa function dia ...rupanya autocruise punya line ...dibawah line merah tidak di sarankan on autocruise ....kena lepas line merah tu baru boleh pakai autocruise
  • Page:
  • 1
  • 2
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.64 seconds