Ramp-it.net

Welcome, Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Plasma Tacho

Plasma Tacho 22 Feb 2011 13:53 #192

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
yumie
Post subject: Plasma Tacho
Post Posted: 11 Apr 2009 20:27
Forum Members


Joined: 26 Mar 2009 12:43
Posts: 81
Hi geng..

Baru baru ni aku psg meter plasma tacho kat kita punya kete.. Ni hasil nya kalau korang nax tengok.. jom meriahkan industri.. heheheImageImageImage



dirafum
Post subject:
Post Posted: 11 Apr 2009 20:46
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
gambo tak bley upload lagi ke??


myzafira
Post subject:
Post Posted: 13 Apr 2009 09:45
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
emmm x leh upload pic?sure boleh kalau link kepada web yg open.....kalau web yg lock atau yg berbayor memang tak leh......

_________________
Fadzli-MyZafira +6016 - 2028 307




ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 15 Apr 2009 00:38
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
This Tacho Plasma Meter picture courtesy by Yumie.....




Before install


After install


Blue colour


Green colour


dirafum
Post subject:
Post Posted: 15 Apr 2009 00:56
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
yumie.... nik need how long to install "benda" ni?
1jam? 2 jam? 3 jam? or..?



TheRed5501
Post subject:
Post Posted: 15 Apr 2009 06:48
Forum Members


Joined: 14 Jan 2009 23:17
Posts: 109
Wui.... lawa lawa...
Kat mana pasang ni? Price?


yumie
Post subject:
Post Posted: 15 Apr 2009 09:08
Forum Members


Joined: 26 Mar 2009 12:43
Posts: 81
barang ni import from germany bro.. pasang kat mane mane pun boleh.. senang je.. kene bukak meter and just simple wiring je.. aku pasang kat ecotec.. ada beberapa member dah mintak aku tolong belikan.. kalau nak tumpang order, please sms me at 012-3921532..

farid.. pasang x lame bro.. dalam 2,3 jam je kot.. biasa nik wat keje very slow and steady and penuh kesabaran.. nik biase la, pentingkan quality.. so aku advise kalau nak psg g ecotec la..

Cheers...



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 15 Apr 2009 11:41
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Yumie.... boleh reveal price kat sini lagi senang....mana la tahu ada member berhajat.......senang semua info complete kat sini......price roughly figure pun tak pe....pasal delivery cost , currency and quantity oder...... Tq.



yumie
Post subject:
Post Posted: 15 Apr 2009 13:04
Forum Members


Joined: 26 Mar 2009 12:43
Posts: 81
Plasma meter ni :
1) Meter plate (2 meter bulat besar & 2 meter bulat kecil) - ada yg hitam and ada yg putih - boleh pilih warna ikut taste korang..
2) Relay/ballast and switching mode controller - 1 meter plate boleh tukar warna - biru atau hijau..macam aku punya tu plate hitam - bila ON lampu jadi biru + merah ataupun hijau + merah , boleh tukar switch sesuka hati..

lagi satu, ini bukan lampu filament biasa atau LED biasa macam kebanyakan kereta.. yg ni pakai teknologi plasma.. (macam TV plasma korang laa)

Harga semua sekali ( harga barang, Posting & packing & delivery cost) = RM440

Kalau nak tengok actual punya, boleh jumpa masa TT nanti geng..

Cheers..


jjf6206
Post subject:
Post Posted: 16 Apr 2009 00:53
Maxflow & Sprint Booster Owner


Joined: 06 Jul 2008 21:24
Posts: 160
Location: Sudan / Melaka
Salam all.....

Perghhh... ngancam gak nie... minat gak...
boleh masuk dlm lis... masuk dlm lis... masuk dlm lis...
fokussssssss... hehehe...

Pasti gempak...




dirafum
Post subject:
Post Posted: 16 Apr 2009 02:21
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
bro jjf6206... mesti fokussss



Zul Putrajaya
Post subject:
Post Posted: 27 May 2009 19:36
Maxflow & Sprint Booster Owner


Joined: 01 Jan 2009 18:32
Posts: 71
Location: BKT. JALIL @ PUTRAJAYA
install bros.. it really looks cool.. check-out mine..





yumie
Post subject:
Post Posted: 02 Jul 2009 22:00
Forum Members


Joined: 26 Mar 2009 12:43
Posts: 81
Syabas !!!! brader Zul...



dirafum
Post subject:
Post Posted: 02 Jul 2009 22:20
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
hope i still have chance..... hehehe



myzafira
Post subject:
Post Posted: 02 Jul 2009 23:42
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
farid lain kali kalau dah berkenan grab ajer jangan tunggu bila tunggu barang dah ader tapi tak ambik sure le open to market.....macam malam tu kau tak ambik offer buka pada public lahhhh.....berkenan......merisik.....letak pengeras.....jangan lama-lama terus sambar bayar habis.......

Re: Plasma Tacho 22 Feb 2011 13:56 #193

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
Edi885
Post subject:
Post Posted: 03 Jul 2009 17:29
Sprint Booster Demon


Joined: 16 Oct 2008 17:41
Posts: 118
Ye la Farid..kalau lambat aku beli dulu pastu aku jual kat ko tapi rega lain la...kira mcm ulat tiket gitu bole? Image



dirafum
Post subject:
Post Posted: 04 Jul 2009 15:12
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
hehehe.... bukan lambat..tp tak bersedia lagi...coz kereta aku pun baru kuar klinik..
so nak datang pasang kat ecotec tu..ambil masa juga... so aku lepaskan kat orang lain
dulu dengan berat hati.... xpa stock lain ada lagi..




myzafira
Post subject: Tacho plasma picture
Post Posted: 09 Sep 2009 00:04
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur

Edi885 already install this item...background white.....up to your taste lahhhh..


emmm ...only one defect ....this meter sticker don't have spanner light indicator area so need to re-do that area you can see spanner indicator area so small...


The view at night....so your money you decide as usual
  • Page:
  • 1
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.46 seconds