Ramp-it.net

Welcome, Guest

Device under Front Seat
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Device under Front Seat

Device under Front Seat 22 Feb 2011 13:37 #189

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
dirafum
Post subject: Device under Front Seat
Post Posted: 05 Aug 2008 21:19
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
Salam... mewakilkan bro WME5757....
dia ada tanya apakah peralatan bawah seat depan
untuk nabira tu...
aku pun baru je perasan bila dia tanya tadi.. hehehe..
both front seat depan ada....

ada dua button.. satu merah (open) dan button kuning (close)



WME5757
Post subject:
Post Posted: 05 Aug 2008 21:56
Forum Members


Joined: 05 Aug 2008 18:38
Posts: 93
Location: Seremban,Negeri Sembilan
baru dapat cari tadi....seatbelt sensor......bila naik dia akan bunyi beep dengan lamp indicator skali.....tapi disable by HCM itu lamp indicator je ade. lagi satu ada yg kata itu untuk sensor air bag.

anyone ada idea?

myzafira
Post subject:
Post Posted: 05 Aug 2008 23:20
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
heheheheh dah ade yg tanya baru leh jawab....kalau x tanya aku tak jawab bukan apa nanti orang kata aku lebih-lebih lak.....macam bagus sangat pulak....emmmm bukan HCM disablekan ...memang version Zafira dan Nabira kat Malaysia seat belt indicator ade kena set je....macam myzafira,ZLa,Sifu dan siapa lagi ye....seat belt indicator will light up for few second then dissapear....so i rasa WME 5757 kereta Nabira lah ye......as for Zafira memang ade side air bag so bawah seat kita org semua cable ade fungsinya....tak pe nanti i tanya detail lagi dan post here ...nak tau lagi ....bawah seat front passenger Zafira ade tray console Nabira elek.....even tray tu tak leh nak install kat Nabira ...why?seat different mahhhh....nanti i update lagi once dapat reliable info.....kekadang tak semua benda nak explain....kita explain yg penting aje...heheheheh

_________________
Fadzli-MyZafira +6016 - 2028 307




dirafum
Post subject:
Post Posted: 06 Aug 2008 00:50
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
ooo.. aku ingatkan benda tu... cd changer punya plug atau socket....
coz masa aku beli kereta ni.. jurujual tu cakap... cd changer tu ada
bawah seat.... aku tak lah layan sangat...
sehinggalah WME5757 tu tanya.... hehehe....


ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 06 Aug 2008 08:03
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Hehehehehe...cd changer socket.....mana ada...Image Seat belt indicator tu boleh diaktifkan tapi tak la macam biasa...ada bunyi dan sentiasa berkelip2 , jika pasang baru lampu tu padam....macam aku punya dah aktifkan...ianya cuma menyala beberapa saat dan padam semula....just to remind us to fasten seat belt...Image


dirafum
Post subject:
Post Posted: 06 Aug 2008 13:19
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
eemm... thanks for that information..
and i also to interested to active it... if have chance..
anyway... actually i never miss my seat belt when i
drive even only 2 km to go my dstination....
atleast. it not look like useless device in my car.....
hehehe

WME5757
Post subject:
Post Posted: 08 Aug 2008 00:13
Forum Members


Joined: 05 Aug 2008 18:38
Posts: 93
Location: Seremban,Negeri Sembilan
Salam sume....sape2 boleh tolong senaraikan tak sensor2 yang ada kat nabira....conpius lagi nih



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 08 Aug 2008 08:08
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Waalaikumsalam....kalau nak disenaraikan sensor kat Nabira ni memang banyak...tak tersenarai....Image cukup la kita tahu beberapa sensor yang biasa kita tahu seperti TCS sensor, ABS sensor, O2 sensor, Camshaft sensor,Crankshaft sensor etc.....yang paling common..Reverse sensor hehehehehe...LOL...
  • Page:
  • 1
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.38 seconds