Ramp-it.net

Welcome, Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Flex 7 Video

Flex 7 Video 22 Feb 2011 12:39 #183

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4

Re: Flex 7 Video 22 Feb 2011 12:45 #184

  • MyZafira
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 1289
  • Karma: 4
mkhayat
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 10:36
Maxflow & Sprint Booster Owner


Joined: 12 Nov 2007 12:51
Posts: 562
Tapi ingat ye, itu untuk left-hand drive..


myzafira
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 10:39
Online
Founder
User avatar

Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
sama je bang left or right....heheheheheh nak i buat graphic ke utk right hand drive.....heheheheh yg penting conceptnya sama....

_________________
Fadzli-MyZafira +6016 - 2028 307



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 11:57
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Myzafira....
Confirm left handside seat for Nabira can fold max down........


myzafira
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 12:02
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
gooddddd......will check again with Tan why his 2.2 cannot fold max....

_________________
Fadzli-MyZafira +6016 - 2028 307



oiskan202
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 14:18


macam ada yang kurang kan man kat nabira ... hukhuk ...


mkhayat
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 14:57
Maxflow & Sprint Booster Owner


Joined: 12 Nov 2007 12:51
Posts: 562
ZafIrmscher4413 wrote:
Myzafira....
Confirm left handside seat for Nabira can fold max down........

Memang pun boleh, ari tu bawak batang paip 12' terpaksa fold left side seat.



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 21 May 2008 16:22
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
oiskan202 wrote:
macam ada yang kurang kan man kat nabira ... hukhuk ...



Mungkin ada tapi kena test satu2 la.....


dirafum
Post subject:
Post Posted: 25 May 2008 22:57
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
hahaha.... aku dah try...siap aku tidur lagi hari tu...
besau oooooo letak toto n dapat tidur mcm2 gaya beb....


myzafira
Post subject:
Post Posted: 25 May 2008 23:02
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
tahniah anda telah menggunapakai segala kemudahan...macam-macam gaya?dasat tu....banyak posisi tu..

_________________
Fadzli-MyZafira +6016 - 2028 307


dirafum
Post subject:
Post Posted: 25 May 2008 23:21
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
aku ada kenari sebijik... sama lah bley juga buat mcm tu
tp tak sepenuhnya.. bley lah muat tv 29" or mesin basuh....
tapi nak tidur dalam kenari tak selesa....



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 26 May 2008 00:06
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Jangan salah guna posisi tu sudahla.... Image setakat ini tidak ada satu pun MPV didunia ini yang ada 34 posisi seperti Nabira/Zafira....




dirafum
Post subject:
Post Posted: 26 May 2008 01:26
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
34??? apa maksud tu...?? hehehehe



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 26 May 2008 07:10
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Boleh tengok tak video kat atas tu tak.....? Menunjukkan 34 susunan kerusi mengikut keadaan....dah cuba kesemuanya...?


mkhayat
Post subject:
Post Posted: 26 May 2008 21:37


Joined: 12 Nov 2007 12:51
Posts: 562
Hai..dasyat member2 ni, sampai bawak toto tido kat Nabira.

dirafum
Post subject:
Post Posted: 28 May 2008 21:40
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
bawa toto.. jimat cost..hehehehe jalan jauh
kalau hotel full... park kete kat masjid.. tido dlm kereta
atau tepi2 pantai


wazafi
Post subject:
Post Posted: 31 May 2008 17:32
Forum Members

Joined: 07 Apr 2008 06:01
Posts: 19
Location: Perth, Australia
34 susunan seat tapi jarang di perlukan.
Yang important ialah last row seat boleh flaT DAN row tengah boleh fold ke depan.

Dah pernah masukkan a 6 seater table + kerusi all at one go.

_________________
Ex Opel Zafira owner.
Zafira-A model. Z-engine.
36 months, 135000km, NO (major) PROBLEM



dirafum
Post subject:
Post Posted: 31 May 2008 19:23
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
yup.. yang last row tu aku rasa penting... coz. atleast bley muat barang2
kalau pi shoping.. eem.. like normal car also



ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 01 Jun 2008 10:11
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Kalau shopping kat IKEA memang....kenderaan ni memang sesuai hehehehe......Image


dirafum
Post subject:
Post Posted: 02 Jun 2008 00:55
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
bukan setakat IKEA... Mydin pun jadi... kebun rambutan pun bley....
berguni guni den bley bawak ooo


ZafIrmscher4413
Post subject:
Post Posted: 02 Jun 2008 22:37
Forum Members

Joined: 13 Nov 2007 10:30
Posts: 1599
Location: Malacca
Dulu masa baru beli Nab ni member ada tanya " aik 5 seater je ke...?" bila aku tunjukkan third row seat mamat ni terperanjat beruk...hehehehe... Image ramai yang tak tahu kelebihan Nabira/Zafira ni....



dirafum
Post subject:
Post Posted: 02 Jun 2008 22:54
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
ZafIrmscher4413 wrote:
Dulu masa baru beli Nab ni member ada tanya " aik 5 seater je ke...?" bila aku tunjukkan third row seat mamat ni terperanjat beruk...hehehehe... Image ramai yang tak tahu kelebihan Nabira/Zafira ni....


hahaha..citer ko ni sama je macam member aku...
dia guna cardina... lepas tu dia duk dalam kereta aku
then.. dia tanya... benda apa kat belakang sekali nung..
aku kata seat.... dia kata "iye ke?".. dia ingat nabira ni
sebijik macam cardina dia... hehehee



mkhayat
Post subject:
Post Posted: 03 Jun 2008 10:06
Maxflow & Sprint Booster Owner

Joined: 12 Nov 2007 12:51
Posts: 562
Jgn bawak meniaga pasar malam dah la. Jatuh standard Nabira...



dirafum
Post subject:
Post Posted: 03 Jun 2008 19:32
Sprint Booster Demon


Joined: 05 May 2008 22:56
Posts: 1347
Location: Losong. kay tee
mkhayat wrote:
Jgn bawak meniaga pasar malam dah la. Jatuh standard Nabira...


hahaha.. apa salah nya jual kat pasar malam..
tapi jual stokin... mesti orang akan kata
"dasat mamat ni.. jual stokin je... tapi bley pakai nabira".....


myzafira
Post subject: Re: Flex 7 Video
Post Posted: 29 Aug 2010 14:06
Founder


Joined: 07 Nov 2007 17:07
Posts: 3251
Location: Selangor,Kuala Lumpur
refresh utk alangbuana dan newcomers kalau nak tau posisi dalam zafira tapi ingat video youtube ni lama punya version iaitu untuk Zafira dimana 2nd row dalam keadaan 60-40 dimana for 2004 and above models 2nd row already 40-20-40 and can recline more 15 degree than previous below 2004 models. My Zafira dalam keadaan 60-40 sebab models 2002...
  • Page:
  • 1
Powered by KunenaAphotic II
Time to create page: 0.47 seconds